(Om)scholen naar een baan in de kinderopvang

Wil jij een baan waarin je écht iets kunt betekenen voor kinderen? Is het tijd voor een nieuwe stap in je loopbaan of wil je opnieuw de arbeidsmarkt op gaan? Dan is dit jouw kans! Op 26 januari 2022 starten kinderopvangorganisaties SKV (Vianen), SKCN (Leerdam) en SKPC (Culemborg) in samenwerking met opleidingspartner Variva Edu Academy weer een incompany traject met 15 studenten. De kosten van de opleiding worden door de kinderopvangorganisaties betaald.

In 12 maanden behaal je het MBO-diploma Pedagogisch Medewerker niveau 3 en ben je verzekerd van een baan bij een van de genoemde kinderopvangorganisaties.

Wacht niet langer en grijp deze kans! 

Stage en leer-arbeidsovereenkomst

Als Pedagogisch Medewerker OVO (Overige Vorm van Opleiden, ook wel 3e leerweg genoemd) combineer je werken en leren. Gedurende de eerste helft van je opleiding loop je 24 uur stage bij een van de kinderopvangorganisaties (m.u.v. schoolvakanties). Hiervoor ontvang je een stagevergoeding van € 40,- per stagedag per maand (voorbeeld: je loopt 24 uur stage verdeeld over 3 dagen per week; je ontvangt € 120,– stagevergoeding per maand). Na het behalen van de eerste twee deelexamens word je een leer-arbeidsovereenkomst voor 12 – 24 uur per week voor de duur van de verdere opleiding aangeboden door de kinderopvangorganisatie waar je je stage hebt volbracht. Je treedt dan in dienst bij de kinderopvangorganisatie en vanaf dat moment is de CAO Kinderopvang van toepassing. Je bent dan als ‘pedagogisch medewerker in opleiding’ onder begeleiding inzetbaar op een groep.

Na het behalen van je diploma, heb je een baangarantie voor 1 jaar, in principe bij de kinderopvangorganisatie waar je stage hebt gelopen.

De opleiding

Naast stage/werken volg je een opleiding. Elke woensdagavond krijg je 4 uur les van docenten. Ook moet je rekening houden met ongeveer 8 uur per week aan zelfstudie.

In 1 jaar leer jij alles over het werk bij een kinderopvangorganisatie. Je leert hoe je bijdraagt aan de opvoeding en verzorging van kinderen en hoe je hen een emotioneel veilige en stimulerende omgeving biedt. Het (spelenderwijs) stimuleren van de cognitieve, motorische, sociale, creatieve, emotionele en taalontwikkeling van kinderen en het aansluiten bij de manier waarop (jonge) kinderen actief leren, vormen een rode draad in de opleiding.

Jouw taken in de kinderopvang

 • Je bent, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen.
 • Je begeleidt kinderen, in de groep en individueel, en onderhoudt contacten met ouders/verzorgers.
 • Je organiseert activiteiten gericht op de ontwikkeling van de kinderen van verschillende leeftijden.
 • Je levert een actieve bijdrage aan overleg en deelt de dagelijkse zorg voor de groepsruimte.

Jouw profiel

Om deze leuke uitdaging van leren en werken aan te gaan, vragen we het volgende van je:

 • Je bent enorm gemotiveerd; dit is wat je wilt en je bent bereid hier hard voor te werken.
 • Je bent minimaal 20 jaar.
 • Je hebt aanleg en interesse voor werken met kinderen en bent communicatief sterk.
 • Je kun omgaan met ouders, problematieken aan de orde stellen en omgaan met verwachtingen (of hebt alles in huis om dit te leren).
 • Je bent bereid om te werken in alle voorkomende opvangvormen binnen de kinderopvangorganisatie.
 • Jouw vooropleiding is minimaal mavo, MBO 2 of VMBO Theoretische leerweg.

Ons aanbod

 • Een prachtige kans om in de kinderopvang aan de slag te gaan met een betaalde opleiding én baangarantie van 1 jaar bij een van de kinderopvangorganisaties.
 • Een informele werksfeer met korte communicatielijnen;
 • Na het behalen van je diploma een salaris conform CAO Kinderopvang.

Procedure

Ben je enthousiast? Solliciteer dan door een mail met je motivatie en CV te sturen naar opleidingsklas@kinderopvangvianen.nl.

 • Na screening word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek inclusief meelopen op de groep bij één van de 3 kinderopvangorganisaties.
 • Na een positief sollicitatiegesprek; een screening en intake door Variva.
 • Vervolgens ontvangen de beste kandidaten een aanbod voor een contract en studieovereenkomst.
 • Op februari 2022 start de opleiding én je baan.

Meer informatie

Meer informatie over de opleiding in combinatie met werken in de kinderopvang, vind je ook op de website van Variva (www.variva.nl). Heb je vragen over de opleiding of over werken in de kinderopvang, dan kun je ook contact opnemen met Brigitte Wansing (SKPC) via wansing@skpc.nl.

Referenties Ouderportaal

Download onze app!Sitemap
Disclaimer Privacy
Cookies

© SKPC All rights reserved  |  Ontwerp & realisatie: MM