Omscholen naar een baan in de kinderopvang

Heb jij je altijd al willen omscholen naar een baan waarin je echt iets kunt betekenen voor kinderen? Is het tijd voor een nieuwe stap in je loopbaan of wil je opnieuw de arbeidsmarkt op gaan? In februari 2020 starten kinderopvangorganisaties SKV (Vianen), SKCN (Leerdam) en SKPC (Culemborg) in samenwerking met opleidingspartner Variva Edu Academy wederom een incompany traject met 15 studenten. De kosten van de opleiding worden door de kinderopvangorganisaties betaald. 
In 12 maanden behaal je een volwaardig MBO diploma pedagogisch medewerker niveau 3 en ben je gegarandeerd van een baan bij een van de genoemde kinderopvangorganisaties
Wacht dus niet langer en grijp deze kans! Ben je enthousiast geworden? Op 19 november a.s. organiseren wij een open avond waar je van harte welkom bent! Op deze avond kun je je tevens gelijk aanmelden voor de opleiding. 

Stage & leren

Als pedagogisch medewerker OVO (Overige Vorm van Opleiden, ook wel 3e leerweg genoemd) combineer je werken en leren. Gedurende de eerste helft van de opleiding loop je 24 uur per week stage bij een van de kinderopvangorganisaties (m.u.v. schoolvakanties). Hiervoor ontvang je een stagevergoeding van € 40,- per stagedag per maand (bijv. je loopt 24 uur stage verdeeld over 3 dagen per week: je ontvangt €120,- stagevergoeding per maand). Na het behalen van de 1e twee deelexamens wordt je een leer-arbeidsovereenkomst voor 12-24 uur per week voor de duur van de verdere opleiding aangeboden door de kinderopvangorganisatie waar je je stage hebt volbracht. Je treedt dan ook in dienst bij de kinderopvangorganisatie en vanaf dat moment is de CAO Kinderopvang van toepassing. Je bent dan als 'pedagogisch medewerker in opleiding' onder begeleiding inzetbaar op een groep. 
Na het behalen van je diploma, heb je een baangarantie voor 1 jaar, in principe bij de kinderopvangorganisatie waar je stage hebt gelopen. 

Naast je stage/werken volg je uiteraard ook een opleiding. Gedurende 1 avond van 4 uur per week krijg je les van docenten en besteed je ongeveer 12 uur per week aan zelfstudie. 
In 1 jaar leer jij alles over het werk bij een kinderopvangorganisatie. Je leert hoe je een bijdrage aan de opvoeding en verzorging van de kinderen kunt leveren en op welke manier je hen een emotioneel veilige en stimulerende omgeving kan bieden. Het (spelenderwijs) stimuleren van de cognitieve, motorische, sociale, creatieve, emotionele en taalontwikkeling van kinderen en het leren aansluiten bij de manier waarop (jonge) kinderen actief leren vormen een rode draad in de opleiding. 

In een jaar leer je alles over het werken in de kinderopvang . Hoe je een bijdrage aan de opvoeding en verzorging van de kinderen kunt leveren en op welke manier je hen een emotioneel veilige en stimulerende omgeving kunt bieden. Het (spelenderwijs) stimuleren van de cognitieve, motorische, sociale, creatieve, emotionele en taalontwikkeling van kinderen en het leren aansluiten bij de manier waarop (jonge) kinderen actief leren, vormen een rode draad in de opleiding.

Werken in de kinderopvang

Op je werk ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. Je begeleidt kinderen, zowel in groepsverband als individueel en onderhoudt contacten met ouders/verzorgers. Je organiseert activiteiten gericht op de ontwikkeling van de kinderen van verschillende leeftijden. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan overlegvormen en deel je de dagelijkse zorg voor de groepsruimte. 

Jouw profiel

Om deze leuke uitdaging van leren en werken aan te gaan vragen we het volgende van je:

 • Je bent enorm gemotiveerd; dit is wat je wil en je bent bereid hier hard voor te werken.
 • Je bent minimaal 20 jaar.
 • Je hebt aanleg en interesse voor werken met kinderen en bent communicatief sterk. 
 • Je kunt omgaan met ouders, problematieken aan de orde stellen en omgaan met verwachtingen (of hebt alles in huis om dit te leren).
 • Je bent bereid om te werken in alle voorkomende werkvormen binnen de kinderopvangorganisatie.
 • Je vooropleiding is minimaal MAVO, MBO 2 of gelijkwaardig niveau. 

Ons aanbod

 • Een prachtige kans om in de kinderopvang aan de slag te gaan met een betaalde opleiding en baangarantie van 1 jaar bij een van de kinderopvangorganisaties. 
 • Een informele werksfeer met korte communicatielijnen.
 • Een stagevergoeding en/of salaris conform CAO Kinderopvang.

Procedure

 • Je solliciteert direct op de informatiebijeenkomst van 19 november a.s. of gelijk daarna. Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 1 december 2019. 
 • Na screening word je evt. uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een selectie van de kinderopvangorganisaties. Deze gesprekken vinden plaats in week 50 en 51 (9 t/m 20 december 2019). Wanneer er veel sollicitanten zijn wordt er een 2e sollicitatieronde gehouden. 
 • Na een positief sollicitatiegesprek volgt in week 2 en 3 (6 t/m 17 januari 2020) een screening en intake door Variva. 
 • Vervolgens ontvangen de beste kandidaten een aanbod voor een contract en studieovereenkomst. 
 • In februari 2020 start de opleiding en je stage/baan. 

Informatiebijeenkomst

Op 19 november a.s. van 19.30 - 21.00 uur organiseren wij een informatiebijeenkomst voor geinteresseerden, waarin wij je graag alles vertellen en laten zien over deze opleiding in combinatie met een baan. De informatiebijeenkomst wordt gehouden bij kinderdagverblijf Duimelotje van SKV, Zwanengat 5 te Vianen.
Op deze informatiebijeenkomst zal Variva een presentatie geven over de opleiding. Je krijgt een rondleiding van een van onze medewerkers op de locatie en kunt in gesprek gaan met een medewerker personeelszaken, een vertegenwoordiger van Variva of leidinggevende van de kinderopvang. Opgeven voor de informatiebijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar : opleidingsklas@kinderopvangvianen.nl.
Mocht je op 19 november a.s. niet kunnen, maar ben je nu al enthousiast? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar opleidingsklas@kinderopvangvianen.nl Meer informatie over de opleiding in combinatie met werken in de kinderopvang, vind je ook op de website van Variva (www.variva.nl). Heb je vragen over de opleiding of over werken in de kinderopvang, dan kun je ook contact opnemen met SKV, mw. Helen van Barneveld, via telefoonnummer 0347 - 366667.  

Referenties Ouderportaal

Download onze app!Sitemap
Disclaimer Privacy
Cookies

© SKPC All rights reserved  |  Ontwerp & realisatie: MM